Halkollagén

Szervezetünk kollagén termelése fokozatosan csökken 25 éves kor felett, pedig több szempontból is fontos szerepe van ennek a fehérjének![]()
Manapság kevesebb olyan ételt fogyasztunk, amelyeknek magas a kollagéntartalma
érthető is, hiszen sokan nem szeretik a nehéz ételeket, mint például a körömpörkölt, a kocsonya, vagy a velő![]()
Ezért is lettek egyre népszerűbbek a kollagénporok és kapszulák![]()
Ám ennél is érdemes figyelni, hogy milyen készítményt választunk![]()
Előnyös, ha fenntartható forrásból készül az általunk vásárolt kollagén és amennyiben valakinek autoimmun betegsége van, figyeljen rá, hogy Neu5Gc-mentes terméket válasszon![]()
A halkollagén jó választás lehet azoknak is, akiknél előfordulnak emésztési problémák, hiszen ez nem terheli az emésztőrendszert![]()
Mi mindenben segít még a kollagén?![]()
Fontos összekötő elem – többek között a porcok, inak, ízületek számára ![]()
Csontjaink erősségéhez, a megfelelő csontsűrűséghez is hozzájárul ![]()
Segíti az izomnövekedést és a regenerációt ![]()
Hidratálja, feszesíti a bőrt, továbbá erősíti a hajat és a körmöket ![]()
Napi ajánlott fogyasztási mennyiség: 5-10 gramm
kávéba, turmixokba is keverhetjük, azonban ha igazán jó minőségű a halkollagén, akkor vízzel is fogyasztható semleges ízének köszönhetően![]()
