Máj

A belsőségek közül a máj a legnépszerűbb – sokan resztelt máj formájában fogyasztják, az ínyencek pedig a különböző pástétomokat is kedvelik![]()
![]()
A máj különösen gazdag A- és D-vitaminban, valamint több fontos ásványi anyag is megtalálható a májakban: vas, réz, cink, mangán és szelén is![]()
Fogyasztása két hetente egyszer javasolt, hiszen ez fedezi a vitaminok, ásványi anyagok szükséges mennyiségét, de így még vigyázunk koleszterinszintünkre![]()
Igazán minőségi fehérjeforrás, viszont alacsony a kalóriatartalma – így egy diéta esetén alkalmanként helyettesíthetjük vele a húsféléket![]()
Ami pedig a kedvenc receptjeinket illeti, imájduk a resztelt májat, de ennek a lecsós verzióját is![]()
a hétvégi húsleveshez készülhet finom májgombóc zab, vagy rizsliszttel![]()
![]()
és az otthon készített májpástétomok is nagyon ízletesek és laktatóak![]()



