Rólunk

Személyes történetem

 

"WOUNDS HEAL, SCARS FADE - GLORY IS FOREVER"

Abban a reményben írom le a saját történetem, hogy higgyetek benne minden megváltozhat egy szempillantás alatt, csak ne folytassunk struccpolitikát, ahogy sajnos több, mint 15 évig én is csináltam. Keresni kell a megoldást, mert létezik!

17 éves koromban felállítottak egy orvosi diagnózist (májbetegség), miszerint bármikor a túlvilágon találhatom magam, ehhez társult, hogy a gyermekvállalás örömeiről is le kellett volna mondanom. Innentől kezdve éveken át tartó vizsgálatok, 8 diagnózis 8 különböző orvostól, rengeteg gyógyszer, amit szednem kellett. Az állapotom folyamatosan romlott, egészen addig a pontig, amíg egy olyan vizsgálatra nem jegyeztek elő, amit ép ésszel nem lehetett felfogni. Akkor arra az elhatározásra jutottam, hogy elég volt, történjen aminek történnie kell, és az összes gyógyszert besöpörtem a szemetesbe, nem szeretnék több orvost látni... Addigra viszont a stressz és a mellékhatások miatt a gyomrom és bélrendszerem is elég rossz állapotba került, 1 hét leforgása alatt több, mint 10kg-t fogytam.  Ettől a ponttól 8 évig sem orvoshoz nem voltam hajlandó menni, sem pedig gyógyszert szedni, az egészségem elkezdett javulni napról napra, viszont a diagnózis tudatával már egyedül nem tudtam megbírkózni, depresszió és pánikrohamok, beképzelt fájdalmak, jobb rosszabb időszakok következtek... 

Hiszek abban, hogy van sorsszerűség, és megismerkedtem azzal a life coach-al - S. Tóth Mártával (Lineo International Consulting), akinek köszönhetem a mostani boldog életem. 2 éves közös munka eredményeképp újra felkerestem már a szakmájában hiteles professzort, aki 1 hét alatt elvégeztetett minden vizsgálatot, ami az adott diagnózis tisztázására hivatott. Az eredmény: félrediagnosztizáltak korábban... 17 év félelem ért véget egyetlen pillantás alatt. 

Amire viszont tökéletes volt ez az időszak, hogy a táplálkozást autodidakta módon folyamatosan tanulmányoztam a hitt betegségem és a rengeteg feleslegesen beszedett gyógyszer mellékhatásainak enyhítésére. Kipróbáltam a legkülönbözőbb étrendeket, táplálékkiegészítőket, diétákat és táplálkozási tanácsokat. Néhány működött, néhány tapasztalat marad. Akkor már éreztem, hogy ezt a tudást mások javára is szeretném fordítani.

Természetesen a sport mindig az életem része volt, és ha nem is mindig ugyanazt a sportágat, de soha nem mondtam le a mozgásról. A testépítést kb 9 éve kezdtem, igaz, akkor még csak nagyon óvatos léptekkel haladva, hisz nem tudhattam mit enged az egészségem. Új élet

Az új életem megünnepléseként a 33. születésnapomra felkészültem életem első testépítő versenyére, amit pontosan a születésnapomon szerveztek (WBPF Zimmerman Kupa). Innentől kezdve tudtam, hogy ez lesz az az út, amit szeretnék csinálni még hosszú évekig. 

A testépítés szenvedélye versenysporttá nőtte ki magát és 2016-tól versenyzőként is megmérettettem magam számos hazai és külföldi versenyen egyaránt. Rengeteget tanultam, hibáztam, javítottam és ami fontos soha nem adtam fel egy-egy bukás után sem.

Nagyon sokat köszönhetek edzőimnek: Tamási Péternek (Cutler Fitness Zalaegerszeg) és Pál Attilának (Atti Patika). Az útmutatásaik nélkül soha nem juthattam volna el a versenyzés csúcsára, a Las Vegas-ban megrendezésre kerülő XXI. Natural Olympiára, ahol életem legszebb eredményeit értem el: Ms. Olympia cím és profikártya.

2019-től a HBPF Magyarország versenybírói csapatát erősítem. Amelyet számos tanfolyam és önálló tanulás követett. Megismerkedtem és elsajátítottam a myofasciális masszázst és további tanulmányokat folytattam a táplálkozás területén.

 

Profi sport nincs elhivatott sportoló, edző és profi táplálkozás nélkül!

 

2020-tól már inkább az utánpótlás nevelés és az egészséges életmód elkötelezett híveként folytatom munkásságom életmód- és táplálkozási, sporttáplálkozási és étrendkiegészítés tanácsadóként. Fontosnak tartom, hogy bármilyen sportról is legyen szó, a versenyző az ahhoz illeszkedő életmódot és táplálkozást folytasson, hogy kihozhassa magából a maximumot. Nincsenek sablonok, mindenki más és más... ehhez kell igazítani a számára tökéletes programot.

Korábbi sportom is előtérbe került, ez pedig a kick és thai box, ami új edzéstervet, teljesen más mozgás és erőnlétet igényel, és egészen más típusú étkezést. Már nemcsak tanácsadóként, de a saját bőrömön is tapasztalom a változásokat. 

Számos versenyzőnek és magánszemélynek segítettem megreformálni a táplálkozását, elmondásuk szerint sikerrel. 


Életem egyik legnagyobb kihívása az ovis korosztály terelgetése egy szebb élet felé, amelyet párommal, dr. Garamvölgyi Krisztiánnal álmodtunk meg és vittünk sikerre, ez pedig nem más, mint a Ninja Ovi és a Ninja Család programcsomagunk. A program egy mozgáson alapuló 3-6 éves korosztálynak és szüleiknek szóló program, közösség. A sport minden pozitívumát felvonultató, a küzdősport szellemiségét felhasználó foglalkozás.

Folytatásaként, amint a kialakult járványhelyzet engedi testépítők versenyfelkészítését (INBA, HBPF), és sportolók, magánszemélyek személyi edzését tervezem. 

 

Egészség nélkül nincs boldog élet! Tegyünk érte együtt!

 

Természetesen nem akar mindenki profi sportoló lenni, de a kiegyensúlyozott, energiával teli életre mindenki vágyakozik. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani mindazoknak, akik felkészültek egy kis változtatásra. Az életmód váltás nem megy egyik napról a másikra, és nem is kell, hogy menjen. A fokozatosság híve vagyok, nem szeretem a drasztikus változtatásokat, hiszen együtt tanuljuk meg, hogy mire kell figyelni egy-egy bevásárlás alkalmával, milyen konyhatechnológiákat kell alkalmazni és az eddig megszokott finomságokat egy kis módosítással el lehet készíteni egészségesen is. Megtanítom, hogy a költségeket, hogy lehet kordában tartani, úgy, hogy ne sérüljön a család költségvetése.  Számos csomagajánlatot dolgoztam ki, amelyek keretében legalább 1 hónapig szoros együttműködésben és konzultációval alakítjuk ki az új életmódot. 

 

"Az emberek rettegnek attól ami bennük van, pedig csak ott találják meg azt amire szükségük van. Nem tudsz aludni, lehet hogy azért, mert késő éjjel mikor minden zaj elhal és ott fekszel az ágyadban teljesen egyedül úrrá lesz rajtad a félelem. Azért mert hirtelen minden annyira üres.... Nincs olyan hogy jobb, sose leszel jobb ahogy kevesebb se leszel soha senkinél. A szokás a probléma mindig tisztában kell lenned azzal hogy te döntesz, te leszel a felelős a cselekedeteidért. Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepően tapasztalod mire vagy képes és hogy mi minden sikerül és akkor kivételes emberré válhatsz, mindegy mi lesz." /A békés harcos útja/

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!